Majoritatea femeilor își doresc să se simtă confortabil și să arate fabulos în hainele pe care le poartă. Din acest motiv petrecem foarte mult timp în magazine căutând hainele perfecte. Fiecare femeie își cunoaște foarte bine corpul, știe care îi sunt atuurile și unde există mici defecte. De fiecare dată când alegem o piesă vestimentară urmărim ca aceasta să ne scoată în evidență formele și să ascundă imperfecțiunile.

În urma studiilor asupra formei corpului femeilor, s-a ajuns la concluzia că acestea pot fi grupate în câteva tipuri: silueta de tip măr, silueta de tip banană, silueta de tip clepsidră și silueta de tip pară. Mai jos găsiți câteva sfaturi pentru alegerea fustei perfecte în funcție de forma corpului.

1. Silueta de tip măr mai este numită și triunghiul întors. Femeile cu acest tip de siluetă au talia subtilă, bustul este de cele mai multe ori mai mare decât șoldurile iar picioarele tind să fie mai subțiri

silueta mar 1

Pentru a crea o linie armonioasă între voluptatea părții de sus a corpului și cea de jos, alege o fustă strânsă în talie, foarte plină, de tip A sau plisată. Picioarele sunt punctul forte al acestui tip de siluetă, te poți juca cu lungimea, dar nu alege cele mai scurte fuste.

fusta-midi-satin-trandafiri

2. Silueta de tip pară mai este cunoscută și sub numele de silueta triunghi. Acest tip de siluetă se caracterizează prin bust mic și șolduri mari. Corpul tău are o formă foarte bine definită și trebuie neapărat să te mândrești cu formele tale.silueta para 1

Pentru că accentul trebuie să cadă pe talie și nu pe șolduri, alege să porți o fustă cloș cu talia înaltă, până la genunchi.

fusta_plisata_neagra

3. Femeile cu siluetă de tip banană, sau dreaptă, au aproape aceleași măsuri pentru bust, talie și șolduri. Acest tip de siluetă este cunoscut și ca silueta manechinelor. Talia nu este foarte bine definită și tendința corpului este de a fi drept.silueta dreapta 1

Majoritatea fustelor arată minunat pe acest tip de siluetă. Pentru a crea impresia de volum în zona șoldurilor alege o fustă de tip A, cu volane sau lalea, până la jumătatea pulpei.

fusta-scurta-capse-caramiziu-34. Silueta de tip clepsidră este considerată a fi cea mai armonioasă siluetă. Talia este foarte bine conturată și scoasă în evidență de voluptatea egală a bustului și a coapselor.

silueta clepsidra 1

Deși poți alege orice tip de fustă dorești, cea mai recomandată este fusta conică sau creion deasupra genunchilor.

dames-fust_-clasic_-neagr_-cu-_li_-lateral-c742n

De multe ori ne plângem de corpul nostru, îi găsim foarte multe defecte și ne găsim un ideal în modelele din reviste sau vedetele din lumea muzicii sau a filmului. Adevărul este că nu există o formă perfectă a corpului, fiecare siluetă are farmecul și putera sa de atracție, și de cele mai multe ori nu ne dăm seama de frumusețea și unicitatea corpului nostru. Pentru a ne simți bine în pielea noastră trebuie să ne conștientizăm forma corpului și să ne folosim de toate trucurile pe care le avem la dispoziție pentru a ne maximiza farmecul personal.

 

pareri