Sfârşitul lunii februarie este tradiţional. Dacă pe 14 ne-am iubit mai mult în stil american, pe 24 ne declarăm dragostea româneşte. Bineînţeles, iubim şi acordăm atenţie partenerului în fiecare zi. Iar noi, femeile, suntem răsfăţate mereu indiferent că este sărbătoare în calendar sau nu. Nu-i aşa ? Dar dacă unele evenimente sunt deja un must have de atenţie sporită, de ce să nu ne bucurăm de ea?

Iar luna februarie precede cu succes primăvara, dar mai ales luna martie. Adică luna femeilor. A cadourilor. Tot la cadouri şi răsfăţ am ajuns. Bucurii adică.

O bucurie mare este şi sărbătorirea mărţişorului, ca simbol. Ştiaţi că mărţişorul a apărut după lupta dintre zmeul cel rău şi soare? Mitul spune că, pe vremuri, soarele lua chipul unui fecior mândru, care a fost răpit de un zmeu şi închis într-o temniţă. Un tânăr curajos a luptat pentru eliberarea soarelui timp de 3 anotimpuri (vara, toamna şi iarna), până când a reuşit în sfârşit să-l învingă pe zmeu. Odată cu revenirea soarelui pe cer, natura a înviat, iar sângele eroului s-a scurs în zăpada albă. De atunci, tinerii flăcăi sunt îndemnaţi să împletească două fire de lână, unul alb şi unul roşu, pe care să le dăruiască fetelor dragi. Roşul simbolizează dragostea şi sacrificiul, iar albul emană puritatea, binele şi lumina.

Astăzi, valoarea mărţişorului este dată şi de creaţia artistică. Se confecţionează din orice material, sub orice formă, dar puterea magică a mărţişorului rămâne aceeaşi.

DaMes vă oferă la alegere două brâuri deosebite, numai bune de dăruit. Prietenelor, mamelor sau chiar vouă!

Brâul este unul din elementele de baza ale portului tradiţional românesc şi este în trend în noul sezon primavară-vară 2015. Un accesoriu pe care trebuie să îl ai în garderoba ta anul acesta, reinterpretat pentru tine. Se poate asorta la o rochie sau la o combinaţie fustă-bluză, iar rezultatul va fi unul spectaculos, în ton cu sărbătoarea de mărţişor!

pareri