Lui Coco Chanel trebuie să-i mulţumim pentru numeroase inovaţii şi reinventări în lumea fashion-ului, dar în mod deosebit pentru “împrumutarea” cămăşii de la sexul opus. Dacă până acum câteva secole aceasta făcea parte doar din garderoba masculină, o dată cu îmbrăţişarea haut-couture-ului pionierat de designer-ul francez, cămaşa şi-a câştigat poziţia de produs indispensabil în garderoba unei femei, alături de rochiţa neagră şi colierul de perle.

Cea mai versatilă şi iubită variantă a acesteia o reprezintă cămaşa albă, nelipsită din garderobele vedetelor precum Ava Gardner, Katharine Hepburn sau de pe coperţile marilor reviste de fashion.

Cămaşa albă, piesa de căpătâi a fiecărei garderobe, fie feminină sau masculină, are atâtea variante şi modalităţi de a fi purtată, încât reuşeşte să rămână o piesă modernă, dar clasică în acelaşi timp.  Va reuşi mereu să scoată din anonimat o purtătoare care o asortează corect şi o pune în valoare. Fie că o asociezi cu o fustă sau o pereche de blugi, o cămaşă albă va crea oricând aspectul de profesionist pe care l-ai sperat. Din colecţia noastră îţi recomandăm cămaşa office, albă, cu mâneci lungi din bumbac. Pentru o notă creativă, adaugă un colier, pantofi sau curea colorate şi bucură-te de o ţinută care să întoarcă privirile. 

camasa_cu_maneca_lunga_alba_office-a659

O variantă mai feminină a clasicei cămăşi albe, cea de vară, cu mâneci scurte, guler tunică şi şnur colorat, reprezintă cea mai simplă alternativă pentru zilele în care eşti în pană de idei. Fiind o piesă statement, dar clasică în acelaşi timp, o poţi asorta cu o geantă sau pantofi coloraţi, fie cu o pereche de pantaloni cu print (ca şi în imagine) şi accesorii neutre.

 

dames-c_ma_-alb_-din-bumbac-cu-m_nec_-scurt_-guler-tunic_-_i-_nur-bleumarin-fata-c123b

 

Preferata zilelor la birou, cămaşa albastră a fost pentru multă vreme simbolul clasei muncitoare, devenind un produs de nelipsit între ţinutele fashionistelor cu program de la 9 la 5. Cu accesoriile potrivite se transformă rapid într-o piesă de ieşit în oraş, după programul de muncă. Nouă ne place în combinaţie cu o fustiţă cu imprimeu albastru, însă posibilităţile de asortat şi purtat sunt infinite.

dames-camasa-din-bumbac-bleu-cu-maneca-3pe4-tinuta-a777b_1

 

O altă cămaşă care salvează zilele de vară de monotonia rochiţelor monocrome, este cea fără mâneci, colorată într-o nuanţă pastelată (propunerea noastră: un bej-nude). Poate fi purtată cu orice, de la pantaloni scurţi, la fuste cu talie înaltă, în funcţie de activităţile desfăşurate în acea zi. Se potriveşte perfect pentru prima zi de şcoală/cursuri, alături de o pereche de blugi şi accesorii delicate colorate.

camasa_femei_fara_maneci_a452b

 

Şi pentru că nu poate exista yin fără yang, nici garderobei tale nu ar trebui să-i lipsească o cămaşă neagră, pe care o poți transforma în vedeta ținutei tale. Fie că vorbim de o pereche de cercei deosebită sau nişte pantaloni într-o culoare curajoasă, cămaşa neagră reprezintă alternativa perfectă pentru clasica cămaşă albă sau neutra cămaşă bej. Pentru un look de efect asortează-o cu o pereche de pantaloni conici albi şi un ceas auriu, de tip boyfriend.

camasa_neagra_a805

 

Fie că e albă, neagră sau colorată, cămaşa a reuşit să îşi câştige locul în garderobele femeilor de pretutindeni, dar mai ales să dea o notă de clasă ţinutelor obişnuite. Coco Chanel a oferit femeilor produsele pe care ea îşi dorea să le poarte, educându-le cum să maximizeze efectul scontat; noi te provocăm să dai mai departe din trucurile tale de purtarea a unei cămăşi. Ce sfaturi, care merită împărtăşite, ai în mânecă?

 

pareri