Cromoterapia, definită prin terapia prin culori s-a extins de la designul camerei până la hainele pe care le purtăm zilnic. Nu cred că mai este necesar să vorbim despre cromoterapie ca știință , căci ne-am convins de-a lungul timpului cât de importante sunt culorile în viața noastră!

Culorile pe care le purtăm influențează atât starea noastră psihică cât și atitudinea celor din jur! În fiecare zi avem o nouă stare de spirit, iar ca să intrăm în legătură cu emoțiile noastre trebuie să alegem culoarea pe care o simțim în acel moment.

Astfel, alege un sacou roșu dacă urmează o zi grea cu multe provocări. Echipamentele sportivilor sunt roșii, tocmai pentru a stimula și motiva. Roșul îți dă energie, stimulează apetitul și ne ajută să facem față unor situații excepționale.

sacou-rosu-dama

Galbenul este indicat pentru a întări și dinamiza capacitățile mentale. Alege o jachetă galbenă în cazul unor suprasolicitări intelectuale sau dacă ești într-o criză afectivă. Vei observa că starea de spirit ți se va schimba în bine!

jachetagalbenafemei

Alege o rochie albastră pentru un efect calmant și o comunicare deschisă cu ceilalți. Nuanțele oceanice de albastru sunt cele calmante, iar nuanțele mai închise, cum ar fi indigo-ul  îți pot oferi sentimentul de confort și relaxare, ca și cum te-ai scufunda într-o piscină cu apă caldă.

Rochie-turcoaz-cu-decolteu-in-V

Verdele este considerat ca fiind vindecător, pentru că este culoarea naturii. Reprezintă primăvara și renașterea. Poartă o rochie verde sau turcoaz când vrei să faci o schimbare sau să încerci ceva nou. Vei simți cum legătura cu natura te va ajuta în ceea ce ți-ai propus!

Rochie-Jacquard-verde

Rozul este asociat fetițelor drăgălașe și energiilor feminine. De aceea, rozul ne duce cu gândul la compasiune, iubire și bunătate. Alege rochia roz dacă vrei să te simți conectată cu cei din jur și cu siguranță vei fi adorabilă și capabilă de iubire și înțelegere.

6

Atât timp cât îți alegi culoarea pe care o simți în momentul în care ești în fața rafturilor cu siguranță vei fi o prezență plăcută pentru cei din jur, vei emana energie pozitivă iar tu vei avea cu sigurață o zi fantastică!

Azi ce culoare alegi?

pareri