Primele zile adevărate de primăvară ne-au răscolit garderoba, așa cum am preconizat acum ceva timp. Soarele cald, pantofii lăcuiți și ținutele primăvăratice bucură atât pe purtător cât și audiența. Privirile ne sunt încântate de doamnele și domnișoarele care, mai vesele ca oricând îndrăznesc să coloreze fiecare zi.

Pentru că ne stimulează privirea și au un efect important asupra stării de spirit, culorile au devenit de neprețuit. Unii ar fi în stare să le poarte pe toate odată. Ei bine, acest lucru nu este deloc indicat. Nici măcar costumul de clown nu are chiar toate culorile! Pentru tine, pentru că ești o doamnă îndrăzneață îți prezentăm roata culorilor care va fi unealta de căpătâi în ținutele tale.

roata-culorilor

Pentru început, pentru a stabili culorile complementare  ne uităm pe imagine și vedem care sunt culorile față în față: Albastru – portocaliu , roşu – verde , galben – violet. Pentru a combina două culori complementare într-o ținută vei avea nevoie automat de o piesă vestimentară neutră, pentru a estompa contrastul vizual puternic. Poți alege culoarea gri, spre exemplu.

Rochie-turcoaz-cu-decolteu-in-V

Culorile primare, roșul, albastrul și galbenul sunt culori cu personalitate și pot fi purtate cu încredere.

Jacheta-scurta-Jacquard

De asemenea, putem combina fără grijă și următoarele culori:

Culorile vecinegalben și galben-oranj, verde și albastru-vernil.
Culorile care formează un unghi de 90 de grade una cu cealaltă- galben și roșu-oranj, roșu și albastru-violet.

Culorile care, împreună, formeaza un Talbastru, oranj și violet-roșu; galben, violet și roșu-oranj etc.

Rochie-din-voal-mov

Culorile care formeaza un Xalbastru, oranj, violet-roșu și galben; albastru-vernil, roșu-oranj, galben-verde și roșu-violet etc.

Camasa-cu-maneci-lungi,-multicolora

 

Aceeași regulă se aplică și culorilor care fac parte din familia de culori. Spre exemplu, poți înlocui roșu cu roz și tot poți realiza aceeași combinație pe baza regulilor de mai sus.

Camasa-femei,-fara-maneci,-bejRochie-tunica-din-voal-roz

                Dacă nu ești obișnuită că te îmbraci colorat pentru că ai un stil destul de clasic, alege un accesoriu colorat, cum ar fi o curea sau o poșetă și primul pas este făcut! Alege apoi o pereche de pantofi colorați iar încet, încet ai să vezi cum se strecoară culorile în garderobă!

Azi ce culori combini ?

pareri