• Despre proiect

„Nepoți de Craciun” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute vârstnicii să intre în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarna, chiar dacă nu au norocul să fie înconjurați de familie.

Beneficiarii sunt bunicuți și bunicuțe cu o situație materială mai dificilă, care vin în centre de zi pentru vârstnici. Acolo, ei povestesc, joacă table sau șah, sunt ajutați când au nevoie și se bucură de compania prietenilor. Deoarece mulți dintre aceștia nu își permit să sărbătorească așa cum se cuvine Crăciunui, Asociația Magic People și-a propus, încă din 2010, să îi ajute și să aducă un zâmbet cald și sincer pe chipurile lor blânde.

  • daMes sponsorizează

Anul trecut am decis să fim sponsorii acestui eveniment și să dăm o mână de ajutor în creșterea numărului de beneficiari. Credem cu tărie că fiecare dintre noi merită să fie înconjurat de cei dragi și să se bucure de magicile sărbători ale iernii exact ca atunci când era copil, iar dacă unii, din păcate, nu au șansa de a fi înconjurați de familie în aceste momente, noi am decis să facem parte din echipa lui Moș Crăciun, alături de Asociația Magic People și să îi ajutăm să aibă parte de momente de basm.

  • Ce s-a întâmplat în 2015

Anul trecut au fost realizate 2126 de pachete cadou pentru vârstnici, iar atmosfera de Crăciun a fost completată de Moș Crăciun și ajutoarele sale într-un eveniment ca din povești, în cadrul căruia cântăreți, magicieni și acrobați au bucurat bunicuții și au desenat pe chipurile lor zâmbete calde, inconfundabile.

 

NEPOTI-DE-CRACIUN-ZIUA-2-3473

 

  • Ce poți face tu?

Anul acesta, bunicuții și bunicuțele au dorit să ofere ceva în schimb sutelor de „nepoți” care vor să le fie alături această iarnă. De aceea, într-o zi însorită de septembrie, 30 de bunici s-au adunat cu șorțuri, caserole, tacâmuri și borcane și au pregătit ore întregi zacuscă delicioasă după rețete proprii, unice, în semn de mulțumire nepoțeilor ce vor dona anul acesta în cadrul proiectului.

nepoti-4

Dacă îți dorești să ajuți și tu vârstnicii ca anul acesta să aibă parte de un Crăciun așa cum se cuvine, poți face o donație, iar bunicuții te vor răsplăti cu un borcănel de zacuscă delicioasă.

Pentru a dona, accesează acest link și vezi mai multe detalii: http://magicpeople.ro/shop/.

Noi deja am primit borcanul de zacuscă și te asigurăm că este exact ca cea pe care o pregăteau bunicii atunci când eram copii. Desigur, toată degustarea a fost fotografiată ca să te convingem că e sezonul faptelor bune. :)

dames-nepoti-decraciun

pareri