După cum știm, o fotografie face cât 1000 de cuvinte. La fel și imaginea noastră. O ținută impecabilă, îngrijită și cu bun gust, povestește despre noi, despre personalitatea fiecăruia. Iar stilul hainelor, alese cu grijă, îți pot spune și ce venit ai sau ce funcție ocupi.

Da, imaginea noastră este reflectată de hainele pe care le purtăm zi de zi. Astfel, ținuta noastră face cât 1000 de cuvinte. Și transmite 1000 de povești. Nu insităm asupra meseriilor trădate de uniformă, căci e prea evident faptul că o persoană e medic sau polițist, numai cât tragem cu ochiul la ce poartă. Nu vei confunda niciodată poveștile spuse de uniforme. Dar ce facem când profesia nu impune o haină anume? Când jobul este generic? Ce poveste transmite ținuta noastră atâta timp cât nu trădează profesia?

Fiecare are povestea lui, personalitatea și emoțiile sale. Depinde de fiecare dintre noi să facem alegerile vestimentare corecte, astfel încât mesajul pe care-l transmitem, să fie și acela pe care ni-l dorim.

Astfel, dacă îți dedici timpul copiilor, dacă lucrezi în învățământ, trebuie să știi în primul rând că ești un exemplu pentru zecile de priviri din bănci. Un model în viață, care trebuie să transmită energie pozitivă, să motiveze și să fie creativ. O profesoară nu se îmbracă extravagant dar nici plictisitor. O profesoară exemplu se poartă decent dar în tendințele sezonului. Elevii sunt cei mai exigenți critici. Nu vrei să greșești combinând piese care nu au nici o legătură între ele, căci odată etichetată, cu greu schimbi părerea celor din jur. Mai mult de atât, trebuie să faci figură bună și în fața colegilor, nu doar în clasă. Îți recomandăm o lungime medie pentru fuste, cămăși și bluze cu un decolteu decent și multe culori vesele!

ROCHIE-NEAGRA,-FARA-MANECI,-CU-IMPRIMEU-FLORALROCHIE-ASIMETRICA-CU-BULINE

În mediul privat lucrurile nu se schimbă foarte mult. Dacă lucrezi direct cu clienții atenția la detalii este mult mai mare. In instituțiile bancare dresscode-ul îți îngrădește mult creativitatea. Dar asta nu înseamnă că nu putem completa ținutele simple, din cămașă albă și fustă neagră cu accesorii de bun gust. Nu foarte opulente, dar colorate și vesele. O pereche de pantofi cu toc înalt îți vor accentua eleganța și vor provoca toate privirile. Iar lungimea fustei poate varia, cu grijă însă, să nu devină mini. Ținuta ta trebuie să transmită încredere, bun gust și profesionalism.

ROCHIE-ALB-CU-NEGRU-CU-CUREACAMASA-ALBASTRA-OFFICE

În schimb, dacă ești freelancer, singura regulă vestimentară este să porți doar ce îți place și ce îți vine bine. Clienții nu sunt atrași de uniforme, nici de lucruri plictisitoare. Clienții vin la tine pentru că le place stilul tău. Vesel, colorat, nonconformist sau sobru și clasic. Așa cum ești tu. Tot la fel de fericită vestimentar ești și dacă jobul nu presupune relația directă cu clienții, cum ar fi joburile în companiile multinaționale. La birou stai doar în fața calculatorului și schimbi viitorul tehnologiei. Iar ținuta nu se impune, se creează după bunul tău plac.

ROCHIE-SARAFAN-IMPRIMEU-ANIMAL-PRINTBLUZA-MULTICOLORA-ALBASTRU-CU-NEGRU

Care sunt detaliile vestimentare din domeniul tău? Imaginația și creativitatea sunt regulile ținutelor tale de serviciu sau te pierzi între colegii îmbrăcați la fel ?

pareri