Știm că pentru orice femeie o sesiune de shopping este cea mai bună metodă de relaxare și de petrecere a timpului liber. Însă dacă și tu faci parte din grupul femeilor care au timpul limitat și care vor să vadă într-un interval scurt cât mai multe articole de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii, probabil că magazinele online de fashion sunt preferatele tale. Aici scapi de cabinele de probă care sunt incomode, mici sau aglomerate, iar plimbarea prin magazinele online de modă este cea mai puțin obositoare, deoarece singurul efort este acela de a încerca să cuprinzi cu ochii cât mai multe produse. Ne-am gândit că atunci când intri într-un astfel de magazin apar de la sine și o serie de întrebări care te vor face să eziți, de aceea vrem să te ajutăm să treci peste neclarități.

Cum aleg mărimea?

Este un aspect de care trebuie să ai foarte mare grijă. Și nu doar la haine, ci la orice produs, chiar și la genți, de aceea, cumpărăturile din magazinele online trebuie făcute cu un centimetru la îndemână pentru a putea să le măsori. Însă cel mai important, nu uită că mărimile articolelor de îmbrăcăminte depind de fiecare producător în parte, fiecare având propriul tipar. De aceea, de exemplu atunci când cumperi o bluză nu este de ajuns să o analizezi foarte bine, ci trebuie să o măsori. Ca să nu pici în nicio plasă, cel mai bine este să aplici măsurile hainelor tale pe cele de pe site. Îți alegi din dulap bluza preferată, care ți se mulează perfect pe corp, și apoi îi măsori lungimea, de la gât până jos, lățimea dintre umeri, circumferința bustului, a taliei și a mânecii. Apoi notezi aceste dimensiuni pe o bucată de hârtie și cauți pe site-ul respectiv care mărime se pliază cel mai bine pe dimensiunile tale. Această etapă este extrem de importantă și în cazul pantalonilor, unde imaginile pot fi cele mai înșelătoare și poți să realizezi atunci când deschizi coletul că ai de-a face cu o pereche de pantaloni care îți este dragă, dar la care trebuie să renunți pentru că nu ți se potrivesc.  De asemenea, chiar dacă îți știi foarte bine mărimea, nu uita că de fiecare dată să treci pe la tabelul cu mărimi de pe fiecare site. Chiar dacă porți mărimea M, aceasta poate fi reprezentată altfel de fiecare producător.

marimimarimi2

 

Ai grijă la material.

Dezavantajul magazinelor online este că nu poți atinge, nu poți simți textura materialelor. Din acest motiv, pentru a preveni neplăcerile cauzate de diferențele dintre așteptări și realitate, nu te lăsa convinsă doar de aspect, ci fii atentă și la materiale, deoarece aspectul multor haine depinde și de materialul din care sunt confecționate.

material

Cum fac retur?

Dacă totuși s-a întâmplat să fii dezamagită de ceea ce ai găsit în colet, ai posibilitatea de a returna, fiind un drept pe care orice cumpărător îl are. De obicei, acestea pot fi returnate în termen de șapte, zece sau chiar 14 zile de la momentul în care ai deschis coletul, după ce ai anunțat în prealabil și firma respectivă că îți dorești să faci acest lucru, fie prin telefon, fie prin completarea unui formular, în scris. În funcție de situație, aceștia pot decide să îți returneze banii, dacă este vorba despre un defect găsit, să îți compenseze valoarea produsului cu o altă comandă sau să accepte returul fără întrebări suplimentare. Motivul tău poate fi binînțeles, nepotrivirea mărimilor sau calitatea necorespunzătoare a acestora.

returretur 2

pareri