Le admirăm în secret sau le purtăm cu îndrăzneală, printurile ne fascinează toate simţurile. Culorile, formele şi semnificaţia printurilor sunt tipsuri cu care cochetăm, pe care le folosim în favoarea noastră şi de care profităm cu toate avantajele lor. În extrema cealaltă, sunt lucrurile pe care le eliminăm din prima, de care fugim cât ne ţine…magazinul. Avem sau nu îndrăzneala să le purtăm, imprimeurile rămân super, oricum!

Ce ne place cel mai mult la printurile vestimentare este diversitatea. Culorile pastelate sau neon, combinaţiile de nuanţe, liniile drepte sau curbate ori ideea că îmbrăţişăm un animal, toate sunt elemente de care ne putem folosi în avantajul nostru. Azi vorbim despre trei tipuri de printuri:

Imprimeurile florale

Natura este o sursă interminabilă de inspiraţie. Închide ochii şi imaginează-te pe iarbă, în pădure, ciripitul de păsărele te încântă suav şi aerul proaspăt te învăluie. Te relaxezi în parfum de flori şi eşti alintată de razele soarelui. Acum, dechide ochii şi imaginează-ţi că porţi acest tablou mirific, oriunde, oricând, pe braţe, pe umeri, pe fuste, pe cămăşi. Poartă imprimeuri florale şi biroul tău gri de la serviciu pare că s-ar fi mutat într-o grădină colorată.

Vei iubi mereu florile, iar asocierile pe care le vei descoperi zilnic în dulap îţi vor asigura astfel o ţinută veselă nu doar pentru un sezon, ci pentru ani de zile.

Pentru un plus de eleganţă, alegeţi florile stilizate pe fundal negru, bleumarin sau verde întunecat. Acestea sunt  foarte potrivite pentru voaluri sau alte ţesături fine, ideale pentru rochiile de seară.

Florile mici, în imprimeuri zgomotoase, pline şi colorate, mai ales pe bumbac, dau un aer şcolăresc, ştrengar. Pe accente însă, cum ar fi la guler sau la manşete, au un farmec foarte retro.

Sacou-clasic-cu-imprimeu-floralRochie-clos-cu-imprimeu-floral

Top-cu-imprimeu-floralRochie-alba-cu-imprimeu-floral

Imprimeurile geometrice

Dacă imprimeurile florale au ca sursă de inspiraţie natura infinită, imprimeurile geometrice au avantajul elementelor şi combinaţiior infinite ale acestora. Capacitatea lor de a evidenţia silueta şi de a o transforma optic, este nemaiîntâlnită.

Asocierea dintre formele riguroase extrem de calculate şi multitudinea cromatică, formele şi liniile exacte dau naştere unui dinamism surprinzător. Trebuie să ştii că liniile verticale au efectul de alungire a siluetei, pe când cele orizontale au efectul contrar. Deci dacă vrei să pari mai subţire în şolduri, umeri, bust, alege un imprimeu cu linii verticale , nu pe cel marinăresc.

Sacou-cu-fir-metalizatRochie-cu-maneci-scurte-si-imprimeu-aztec

Rochie-cu-imprimeu-geometric-si-maneci-3-4Bluza-cu-maneca-lunga-si-imprimeu-geometric,-multicolor

Animal print-uri

Animal print-urile sunt clasice. Au fost la modă întotdeauna, în diferite forme şi variaţii. În timp, au fost purtate obsesiv sau timid. Dar ele rămân clasice, senzuale şi provocatoare. Indiferent că vorbim despre imprimeul leopard, tigru, zebră, şarpe sau girafă, animal print-ul a fost cel mai greu de purtat. Nu pentru că este greu de asortat, ci pentru jocul seducţiei şi puterea vizuală asupra sexului opus. Căci orice ţinută cu cel puţin un element important animal print, are puncte importante în zona senzualităţii. După ce ai ai luat decizia că acea piesă va ajunge în garderoba ta, te vei simţi mai confortabil, iar odată ce experimentezi, ţi se va părea din ce în ce mai simplu. Pentru că, la urma urmei, de multe ori ne alegem hainele să stârnim reacţii. Poartă animal print şi sigur le vei avea!

Rochie-sarafan-imprimeu-animal-printBluza-cu-imprimeu-catei

Camasa-animal-printTop-voal-asimetric,-animal-print,-cu-slit-la-spate

Pentru a nu greşi ţinuta şi a avea un efect nedorit, respectă regulile de asociere. Sunt simple şi se aplică tuturor imprimeurilor. În primul rând ai încredere în tine, alege o culoare preferată şi pentru început optează doar pentru o singură piesă pe care o combini cu restul ţinutei, dintr-o culoare. Dacă asociem mai multe printuri sau modele, riscăm să părem o girafă colorată, cu flori pe spate şi desene nedesluşite. Sigur nu ne dorim acest lucru!

Trebuie să ştim că  imprimeurile creează efectul optic de volum, cu precădere imprimeurile mari pe fundal alb. Asta înseamnă că trebuie să le purtăm cu precădere acolo unde simţim nevoia de forme voluptoase. Siluetele pară vor avea grijă ca imprimeul să fie în zona torsului, siluetele fără şolduri – în zona coapselor iar dacă ai o siluetă zveltă, tonifiată poţi purta printuri din cap până în picioare.

Alege, combină corect şi bucură-te de efectele magice ale printurilor! Descoperă mai multe ţinute cu imprimeu la modă aici www.dames.ro

pareri