Ce se poartă în 2016?

Fashionistele de pretutindeni așteaptă începutul de an pentru că, odată cu reducerile la haine, apar și colecțiile noi, croite după ce specialiștii anunță ce o să se poarte următoarele câteva sezoane.

 

Culoarea anului 2016

Culoarea anului desemnată de Pantone Color Institute se regăsește în amenajarea casei, decorațiuni, dar și în modă. Culoarea anului 2016 a fost greu de ales: câștigătoare au ieșit două, rose quart, o nuanță pală de roz, și serenity, o nuanță la fel de diafană de albastru. Aceste două pasteluri se pot combina atât între ele, pentru o ținută romantică, dar pot fi folosite și separat pentru a îndulci nuanțe mai adânci de mov, maro, galben sau roz. Pentru un look electric, combinați-le cu argintiu sau culori stridente.

culorile 2016
Sursa: www.pantone.com

 

Nu trebuie să așteptați colecțiile de primăvară-vară pentru a fi în ton cu moda. Vă recomandăm o ținută ultramodernă prin cromatică, dar clasică prin materiale și tăieturi, pe care o puteți purta cu încredere la birou: fusta de lână roz se combină minunat cu o cămașă bleu office. Accesorizați-le cu o pereche de botine cu toc înalt nude, pentru întregirea unei ținute cu adevărat feminine.


colaj 1

 

Pliseuri, volane și dungi

Ca întotdeauna, trendurile vestimentare nu se referă doar la culori. Materialele, tăieturile și forma hainelor se schimbă și ele de la an la an. Moda anului 2016 aduce cu ea pliseurile, un artificiu care are dublu rol: poate crea și impresia de volum, în cazul materialelor mai fine, dar și pe cea de micșorare optică, în cazul stofelor mai rigide. De la Dames puteți alege topuri plisate într-una din culorile anului, serenity, asigurându-vă reușita oricărei ținute: top cu pliuri albastru sau bluză bleu cu cordon.

culorile 2016 - 2Pliseuri: De la stânga la dreapta: J.Mendel, Gabriele Colangelo, Sonia Rykiel, Giles, and Stella McCartney

Sursa:  www.fashionista.com

 

 

Volanele de inspirație spaniolă au revenit în modă. Ele nu mai au de-a face cu romantismul restului trendurilor de fashion din 2016, ci arată latura vulcanică și sigură pe ea a femeii care le poartă. Sigur veți ieși în evidență cu un sacou roșu inspirat de această temă.

culorile 2016 - 3Sursa

 

O modă a ultimilor ani, dungile, se menține, cu deosebirea că anul acesta se poartă dungile în culori îndrăznețe. Nu vă atrag combinațiile mai excentrice de culori? Avem o sugestie care vă va schimba părerea, pentru se potrivește atât ținutelor office (asortată cu o fustă creion neagră sau navy), celor de cocktail, dacă o purtați cu o fustă argintie din paiete sau chiar unei seri de plimbare pe malul mării, dacă o îmbrăcați cu o pereche de pantaloni capri albi: bluza din voal cu imprimeu multicolor.

dames-bluza-imprimeu-multicolor-01


Vogue explică foarte bine de ce lookul “de tocilară” revine la modă. Dacă vreți să vă scoateți latura serioasă, dar și jucăușă și puțin neîndemânatică la iveală, fusta clasică de școlăriță cu imprimeu plaid sau pantalonii largi, ce pot fi asortate la atâtea și atâtea ținute sunt două piese must-have în 2016.

 

Trendurile din 2016 nu se opresc la haine. Chiar dacă nu plănuiți să vă înnoiți substanțial garderoba, aveți grijă la accesorii și machiaj: gențile mari în formă de semilună sau cele în culori tari, pantofii tip papuc, fără toc și care se încalță foarte ușor, dar și fardul de pleoape albastru sau auriu vă pot asigura succesul oricărei ținute.

pareri