Cum să calci corect o cămaşă ( nouă, de la daMes)

Nelipsite din garderoba bărbaţilor, cămăşile au devenit în timp un must have şi în garderoba damelor. Nu trebuie să fii femeie de afaceri sau profesoară ca să porţi cămaşă. Acest articol vestimentar a suferit atâtea modificări în timp încât a devenit accesibil pentru orice vârstă, orice profesie şi mai ales pentru orice ocazie.

Fie că o porţi la birou, la un eveniment sau la o cină în oraş, cămaşa, deşi adaptată fiecărei situaţii, trebuie să fie impecabilă. Bineînţeles, ţinuta ta este mereu impecabilă, de la atitudine până la accesorii. Dar de cât timp ai nevoie pentru a-ţi pregăti aşa cum trebuie hainele pregătite?

Pentru că ştim cât de nesuferite pot fi cămăşile când trebuie să le calci, îţi împărtăşim câteva trucuri care te vor ajuta să le calci corect, fără bătăi de cap şi în timp record! Deşi ţi-ai format propriul stil şi ai regulile tale, poţi încerca să urmezi paşii de mai jos , apoi te decizi cum o vei călca pe următoarea!

  1. Începe mereu cu gulerul ! Pentru că are întăritură se şifonează mai greu. De aceea nu trebuie să-ţi faci griji că se va şifona partea abia călcată în timp ce pui la punct restul cămăşii. Aşează cămaşa cu partea exterioară pe masa de călcat şi trece fierul peste guler. Poţi repete procesul întorcând-o şi pe partea cealaltă.
  2. Platca, este călcată imediat după guler. Adică partea din spate, dublă la material, dintre umeri. Această parte a cămăşii a fost adăugată ulterior, pentru a se plia cât mai bine pe constituţia fiecăruia. Se calcă foarte uşor, trăgând cămaşa pe marginea rotundă a mesei de călcat.
  3. Manşetele şi mânecile. Desfă nasturii şi calcă manșeta pe interior. Întinde mâneca pe masă și îndreaptă cusătura inferioară. Aranjează materialul, astfel încât să nu fie cute dedesubt, apoi plimbă de câteva ori fierul de călcat și fă aburi, insistând pe zonele care se calcă mai greu. Continuă cu mânecile pe care le aşezi cu grijă , fără să facă cute.
  4. Faţa şi spatele – în cazul acestor părţi ale cămăşii există mai multe variante. Fie călcate întâi părţile din faţă apoi spatele, sau pe rând, trăgând cămaşa pe masa şi rotind după fiecare porţiune. Varianta aceasta ne oferă o cămaşă călcată continuu.

După ce aţi încheiat cu success procesul, lăsaţi cămaşa să respire 10 minute pe un umeraş, timp în care materialul se relaxează, şi abia apoi o puteţi îmbrăca.

Nu uitaţi că fiecare cămaşă are o etichetă pe care scrie din ce material este făcută. Este foarte important să știi la ce temperatură trebuie să calci cămașa, dacă vrei să termini repede și să protejezi materialul. Pentru cămășile din bumbac, poți folosi cea mai înaltă temperatură și vaporizare maximă sau eco, iar pentru cămășile din material sintetic, ar trebui să foloseşti o temperatură medie spre mică și o cantitate mai mică de vapori.

Iar pentru că este primăvară şi ai nevoie de un refresh în garderoba ta, daMes ţi-a pregătit o mare bucurie! Bineînţeles, reduceri nemaipomenite în faimosul târg de reduceri!

gethumb (2)

Până pe 8 martie poţi comanda câte cămăşi vrei tu, la preţ super redus! Şi mai mult de atât, primeşti şi o eşarfă cadou. Pentru că eşti drăguţă.

pareri